4 december 2012

ED 03-12-2012 'Boek Marco Kroon helpt de veteraan'

Marco Kroon (r.) ontmoet in De Treffer een veteraan. foto Jurriaan Balke

Bij zijn bezoek aan veteraneninloop De Treffer in Eindhoven, waar hij zijn boek 'Leiderschap onder vuur' signeerde, kreeg de 'Oirschotse' kapitein Marco Kroon zaterdag een pluim voor het boek. Voorzitter Huub Vleeshouwers van de Stichting Veteranen Brabant Zuid-Oost zei dat het 'veel veteranen zal helpen met het vertellen en verwerken van hun eigen ervaringen'.
Kroon heeft sinds juni het commando over de Charlie 'Beren' Compagnie van het 17e Pantserinfanteriebataljon Garderegiment Fuseliers Prinses Irene (17 Painfbat) in Oirschot. Hij schreef het boek naar eigen zeggen vooral voor bevelvoerders. Kroon staat zelf bekend als een 'harde' voor zijn ondergeschikten. Zeker in het begin. "Tot ze begrijpen wat ik bedoel."
Eindhovens Dagblad, op dit artikel rust copyright.


ED -1-12-2012 Marco Kroon signeert boek in Eindhoven

Marco Kroon. Foto: ANP

In de Eindhovense veteraneninloop De Treffer signeerde kapitein Marco Kroon (42) zaterdagochtend zijn vorige week verschenen boek 'Leiderschap onder vuur'.
Bekijk ook...
Enkele tientallen mensen maakten van de gelegenheid gebruik om het boek van een persoonlijke boodschap te laten voorzien door de militair die in 2009 met de Militaire Willems-Orde is onderscheiden. Dat is de hoogste militaire onderscheiding in Nederland. Kroon was de eerste militair sinds 1955 die de onderscheiding kreeg.
De Bosschenaar is sinds juli dit jaar commandant van de Charlie 'Beren' Compagnie van 17 Pantserinfanteriebataljon Garderegiment Fuseliers Prinses Irene (17 Painfbat.) Hij zei zaterdag te hopen dat zijn boek de huidige en toekomstige militairen inspireert 'om hun belangrijke taken in binnen- en buitenland eervol en naar beste vermogen te vervullen'. 
Eindhovens Dagblad, op dit artikel rust copyright.


BRON  

ST040 30-11-2012 Marco Kroon naar Veteranenhuis


Kapitein Marco Kroon komt morgen naar het Veteranenhuis in Eindhoven om over zijn boek 'Leiderschap onder vuur' te praten.


Marco Kroon naar Veteranenhuis
Het Veteranenhuis is een plaats waar oude en jonge veteranen elkaar kunnen ontmoeten en hun ervaringen en gevoelens kunnen delen.

Kroon heeft zijn boek opgedragen aan collegamillitairen die gewond raakten tijdens millitaire missies. In het boek vertelt hij over de morele dilemma's waar hij als millitair mee te maken kreeg.

Militair Marco Kroon kreeg van de koningin de Militaire Willemsorde zijn heldhaftige optreden tijdens een missie in Afghanistan.

Tegenwoordig is hij commandant van de C-compagnie van het 17e Pantserinfanteriebataljon in Oirschot. Hij heeft de leiding over 200 mensen.